donderdag 17 juli 2014

Een origineel geboortecadeau

U herkent dit vast: u moet op babybezoek, maar hebt geen flauw idee wat cadeau te doen. Je weet immers nooit wat het vorige bezoek bij zich had en niets is zo gênant als met hetzelfde cadeau op de proppen komen.
Laat ons dus lekker origineel zijn en een uniek stuk maken. Kans op dubbelganger = nihil.

Wat dacht je van een leuk rompertje of een leuke t-shirt, helemaal gepersonaliseerd voor de kersverse baby?

Een eerste stap is goed nadenken wat je er op wil zetten. De naam is altijd goed, want die maakt het extra persoonlijk. Maar wat wil je er bij zetten? Een beetje illustratie of extra tekst maakt het in elk geval wat voller. Denk bijvoorbeeld aan de betekenis van de naam. Heeft die een mooie betekenis, dan kan je die op de t-shirt zetten, dat heeft iets poëtisch. Of misschien stond er wel iets leuks op het geboortekaartje, of heb je één of andere leuke band met de ouders. Het kan vanalles zijn.

Teken eerst op papier je idee uit, want op textiel kan je niet gummen. Als je tevreden bent over je ontwerp, teken het dan op de t-shirt. Er bestaat carbon papier in alle kleuren (Veritas), voor als je niet zo’n held bent in 2x een goeie tekening maken. ;)




De naam mag naar mijn mening het meest in het oog springen, daarom gebruik ik Flock folie. Dat is heel eenvoudig te gebruiken en geeft een mooi, vilt-achtig effect met een beetje reliëf. Teken de letters op de kant met het plastic velletje, knip ze uit en strijk ze op de stof. Gebruik veel stoom, dan blijft het beter hangen. En strijk in het begin met een zakdoek ertussen, dan blijven de letters zeker niet aan je ijzer kleven. Daarna kan je het velletje met de balpen-lijnen er gewoon aftrekken.




En dan is het schilderen geblazen! Leef jezelf helemaal uit! :) Textielverf koop ik in de hobbywinkel. Dat is vrij duur, dus investeer niet in alle kleuren. Rood, geel, blauw, zwart en wit volstaan, daarmee kan je alle gewenste kleuren mengen. Goeie penselen kosten ook heel veel. Maar geen paniek: Action heeft penselen die heel erg goed in de buurt komen! Geen geld voor een pakje superkwastjes, waar je erg fijn mee kan schilderen.

Afwerken met hier en daar een steentje (ook heel gemakkelijk te plaatsen - de mijne kocht ik bij www.hotfix-studio.be) kan ook leuk zijn, maar overdrijf niet. ;)



Als dit niet leuk is om af te geven, dan weet ik het ook niet meer. Veel plezier!







2 opmerkingen: